ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 105-107
Αθήνα, Τ.Κ 11521
τηλ. 210 6461507

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δευτέρα & Πέμπτη
19:00 - 23:00

Search
Close this search box.

Θεραπευτική Ενδοσκόπηση

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ

Θεραπευτική Ενδοσκόπηση

Μετά τα πρώτα χρόνια της διαγνωστικής ενδοσκόπησης και με την ανάπτυξη νέων πιο σύγχρονων ενδοσκοπίων, έγινε κατανοητό ότι πέραν της διαγνωστικής προσφοράς της μεθόδου υπάρχουν και θεραπευτικές δυνατότητες.

Μετά τα πρώτα χρόνια της διαγνωστικής ενδοσκόπησης και με την ανάπτυξη νέων πιο σύγχρονων ενδοσκοπίων, έγινε κατανοητό ότι πέραν της διαγνωστικής προσφοράς της μεθόδου υπάρχουν και θεραπευτικές δυνατότητες. Αυτές αναπτύχθηκαν με την πάροδο του χρόνου και έτσι σήμερα είναι δυνατή η θεραπεία πολλών νόσων του πεπτικού συστήματος με ενδοσκοπικές μεθόδους. Τα πλεονεκτήματα των ενδοσκοπικών μεθόδων είναι πολλά σε σύγκριση με τις άλλες διαθέσιμες χειρουργικές τεχνικές. Πολλές από αυτές τις τεχνικές εφαρμόζονται χωρίς να απαιτείται νοσηλεία του ασθενή στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής Ανδρέας Πολυδώρου υπήρξε από τους πρώτους ιατρούς που εφάρμοσαν αυτές τις τεχνικές στην χώρα οργανώνοντας τμήματα θεραπευτικής ενδοσκόπησης τα οποία αποτέλεσαν κέντρα αναφοράς για την Ελλάδα και την Κύπρο. Εχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 20.000 τέτοιες επεμβάσεις τα τελευταία 30 χρόνια διαθέτει τα πλέον οργανωμένα ενδοσκοπικά τμήματα στα νοσοκομεία που εργάζεται εφαρμόζοντας αποτελεσματικά όλες τις διαθέσιμες ενδοσκοπικές τεχνικές (ERCP, ESD, EMR, HALO, Πολυπεκτομές, τοπoθέτηση stents, αντιμετώπιση της λιθίασης των χοληφόρων και του παγκρέατος, κλπ).